У Харкові спростять процедуру видачі матеріальної допомоги
02 березня 2021 13:27 Суспільство
У Харкові спростять процедуру видачі матеріальної допомоги Харківська міська рада веде переговори з Пенсійним фондом України про надання довідок в електронному вигляді для спрощення процедури видачі матеріальної допомоги.

Про це сьогодні, 2 березня, на робочій нараді повідомив секретар Харківської міської ради Ігор Терехов.

За його словами, зараз громадянам, які потребують отримання матеріальної допомоги з коштів міського бюджету, потрібно відвідати кілька установ.

«Неодноразово надходили звернення від людей, щоб відпрацювати це питання з Пенсійним фондом. Я категорично проти того, щоб люди приходили до нас в Управління праці та соціального захисту по матеріальну допомогу, а потім їх спрямовували до Пенсійного фонду за довідкою. Тому в управлінні буде електронна довідка з Пенсійного фонду, і люди зможуть оформити все в одному місці», - повідомив Ігор Терехов.

Секретар міської ради нагадав, що харків'янам надають матеріальну допомогу у розмірі від 3 до 10 тис. грн. На ці кошти можуть розраховувати люди, які перебувають у складній життєвій ситуації, потребують дорогого лікування. Крім того, зараз міська рада надає допомогу лікарям, вчителям, працівникам житлово-комунальної сфери, які хворіють або перехворіли на коронавірус. Як повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, матеріальна допомога хворим на COVID-19 була призначена на загальну суму 10 млн 795 тис. грн.

«Матеріальну допомогу можуть отримати люди різних категорій. У зв'язку з нинішнім матеріальним становищем багато людей звертаються, і ми фактично нікому не відмовляємо», - сказав Ігор Терехов. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини