У Харкові пройде виставка «Мамай об'єднує Україну»
17 листопада 2014 17:11 Культура
У Харкові пройде виставка «Мамай об'єднує Україну» Виставка «Мамай об'єднує Україну», приурочена до Дня пам'яті жертв голодоморів, пройде з 19 по 27 листопада в галереї «Мистецтво Слобожанщини».

В основі виставки - колекція робіт українських художників, які експонувалися на фестивалях «Мамай-fest» і передані на постійне зберігання до Музею історії Дніпродзержинська для майбутнього музея образотворчого та декоративно-прикладного мистецтва «Козак Мамай», який планують там відкрити. 

Як повідомили організатори, центральною частиною виставки стане символічна карта України, складена з 25 робіт, згідно з існуючим адміністративно-територіальним поділом України (24 області та Крим), які об'єднані зображенням козака Мамая. Кожна представлена робота відображає географічні або історико-культурні особливості краю, але їх об'єднує спільне бачення минулого і майбутнього України, що робить цей проект актуальним в складний для країни час. 

Сформував колекцію живописних, графічних і скульптурних робіт, об'єднаних мамайской тематикою, заслужений діяч мистецтв України, президент Клубу українських митців (Львів) Орест Скоп. На виставці будуть представлені роботи художнікв з Полтави, Кривого Рогу, Львова, Києва та інших міст країни. 

Відкриття експозиції - 19 листопада, початок - о 16:00. Виставка пройде за адресою: Держпром, 4-й під'їзд, 1-й поверх (вхід з боку пл. Свободи).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини