У Харкові пройде театралізоване шоу, присвячене Всеволоду Нестайку
26 січня 2015 11:03 Культура
У Харкові пройде театралізоване шоу, присвячене Всеволоду Нестайку Театралізоване феєричне шоу «Український Андерсен - Всеволод Нестайко» пройде 29 січня в Обласному центрі культури і мистецтва (вул. Пушкінська, 62).

Виставу приурочено до дня народження відомого українського письменника.

Як повідомили організатори, на гостей свята чекатиме цікава шоу-програма, пісні і музика з радянських мультфільмів, а також відеофрагменти з екранізацій творів Всеволода Нестайка.

«Всеволод Нестайко - це класик української дитячої літератури. На його творах виросло не одне покоління дітей не тільки України, а й усього пострадянського простору. При цьому його нестандартні сюжетні ходи і дотепний гумор здатні зацікавити і сучасного юного читача», - зазначили в центрі культури і мистецтва.

Початок заходу - о 14:00. Театралізоване феєричне шоу запрошують відвідати дітей молодшого та середнього шкільного віку.

Довідка. Всеволод Нестайко (30 січня 1930 - 16 серпня 2014) - радянський і український дитячий письменник. За 50 творчості видав близько 30 книжок оповідань, казок, повістей і п'єс. Згідно з соціологічними опитуваннями, які провели в 1990-1992 роках Державна бібліотека для дітей та Міністерство культури, твори Всеволода Нестайка визнані лідерами читацького інтересу. Перша книжка «Шурка і Шурко» вийшла в 1956 році. Український письменник - лауреат літературних премій: ім. Лесі Українки, ім. Миколи Трублаїні, ім. Олександра Копиленка, Другої премії 1-го Всесоюзного конкурсу на кращу книгу для дітей; удостоєний звання «Золотий письменник України». Крім того, Міжнародна рада з дитячої та юнацької літератури внесла трилогію «Тореадори з Васюківки» в Особливий почесний список Ганса Християна Андерсена як один з найвидатніших творів сучасної дитячої літератури.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини