У Харкові пройде художня виставка до дня народження Зінаїди Серебрякової
27 листопада 2018 11:54 Культура
У Харкові пройде художня виставка до дня народження Зінаїди Серебрякової Виставка живопису, графіки та скульптури сучасних художників за підсумками конкурсу ім. Зінаїди Серебрякової «Портрет сім'ї художника в інтер'єрі» відкриється 29 листопада в галереї «Мистецтво Слобожанщини».

Це традиційний конкурс і підсумкова виставка напередодні дня народження видатної художниці. Цього року темою конкурсу та виставки було обрано «Портрет сім'ї художника в інтер'єрі».

У галереї представлені графічні, живописні та скульптурні роботи, виконані в різних стилістичних манерах, в різні роки, з різними авторськими інтенціями, але об'єднані симпатією до зображуваних персонажів. Роботи виконані не тільки художниками з Харкова і області, а й зі Львова, Сєвєродонецька, Дніпра, Чорноморська, Закарпатської області. Крім конкурсних робіт, на виставці представлені твори з приватних зібрань.

Як повідомили організатори, Зінаїда Серебрякова (1884 - 1967) створила кілька десятків робіт, де зображені її рідні - мама, чоловік, діти, брати, сестри. Іноді це повні глибокого психологізму портрети, частіше - картини і замальовки побутового характеру (серед найвідоміших - «За сніданком», «На терасі в Харкові», «Картковий будиночок»).

Відкриття виставки - 29 листопада, початок - о 17:00. Виставку можна відвідати до 15 грудня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини