У Харкові пройде інноваційний проект для молоді ООН
12 жовтня 2018 10:49 Суспільство
У Харкові пройде інноваційний проект для молоді ООН Другий етап інноваційного проекту для молоді «UPSHIFT», який впроваджується Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні за фінансової підтримки Європейського Союзу, відбудеться 12-14 жовтня у Харкові.

Проект «UPSHIFT» спрямований на формування підприємницьких навичок у підлітків і молоді в якості агентів соціальних змін і надає можливості для реалізації власних ініціатив з соціального підприємництва. В рамках проекту проходять тренінги, забезпечується тривале наставництво і стартова фінансова підтримка соціальних проектів. 

На другому етапі проекту буде відібрано п'ять команд, які отримають грант у розмірі близько 60 тис. грн на реалізацію ідей і візьмуть участь в тримісячному «бізнес-інкубаторі», де фахівці допоможуть учасникам вдосконалити напрацювання і випробувати життєздатність своїх ідей.

У вересні було відібрано п'ять проектів першої хвилі, які отримали фінансування: «Play back театр» - піднімає тему насильства і харасменту; створення простору в студентському гуртожитку для корисного дозвілля, проведення майстер-класів; соціалізація «важких» підлітків під час проведення серії спеціальних заходів за моделлю наставництва; профілактика буллінга в навчальних закладах шляхом проведення агітаційних театралізованих вистав у школах і профтехзакладах; шкільний коворкінг для організації дозвілля молоді та жителів віддаленого мікрорайону.

Учасники проекту розробляють свої проекти під наставництвом експертів - місцевих успішних підприємців, викладачів з нестандартними підходами до навчання, громадських діячів, які пройшли спеціальний курс підготовки у представників проекту «UPSHIFT» з Чорногорії та Косово.

Зазначимо, що проект в Харкові пройде в шість хвиль. Зараз відкрита реєстрація на третю хвилю програми, яка триватиме до 26 жовтня. Зареєтруватися на участь можна тут.

Довідка. «UPSHIFT» - це глобальна інноваційна програма ЮНІСЕФ, яка реалізується в 22 країнах. «UPSHIFT» України реалізується ГО «Фонд «Професійний розвиток Харкова» в рамках програми ЮНІСЕФ «Посилення життєстійкості і підвищення громадської активності підлітків і молоді в східній Україні», що впроваджується за фінансової підтримки Європейського Союзу.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини