У Харкові проводять рейди з перевірки прибирання снігу
06 січня 2022 14:37 Місто
У Харкові проводять рейди з перевірки прибирання снігу Виконавчі органи Харківської міської ради проводять перевірки щодо дотримання суб’єктами підприємницької діяльності Правил благоустрою міста Харкова, у тому числі щодо очищення тротуарів від снігу та льоду.

Такий рейд пройшов сьогодні, 6 січня, на пр. Перемоги та вул. 23-го Серпня. Представники виконавчих органів перевірили якість очищення тротуарів та поспілкувалися з представниками підприємств, установ та організації, на яких лежить відповідальність за проведення зимового прибирання. 

Як повідомила начальник відділу з контролю за благоустроєм міста Департаменту контролю Наталія Миргород, такі перевірки у місті здійснюються щодня. 

«Комунальні служби міста у посиленому режимі очищають місто від снігу та льоду, обробляють дороги та тротуари спеціальними сумішами. Втім, крім комунальників, зимове прибирання мають здійснювати і суб’єкти підприємницької діяльності, що, зазвичай, не виконується. На жаль, це призводить до травмування пішоходів», - зазначила начальник відділу.

Вона нагадала, що Правил благоустрою території міста Харкова повинні дотримуватися абсолютно всі суб’єкти підприємницької діяльності, навіть якщо заклад чи установа зачинені. У випадку бездіяльності та порушення Правил застосовуватимуться санкції, передбачені ст. 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у вигляді штрафу: для фізичних осіб він може сягати 1360 грн, для юридичних - 1700 грн.
Нагадаємо, що відповідно до Правил благоустрою території міста Харкова, керівники підприємств, установ, організацій на власних та закріплених територіях зобов'язані утримувати у належному санітарному стані покриття тротуарів, прилеглих до торгових центрів, об'єктів громадського харчування, магазинів, кіосків та інших об'єктів торгівлі на відстані 20 м від межі земельної ділянки, наданої у власність або користування, та до проїжджої частини вулиці.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини