У Харкові проходить семінар з проблем дискримінації
03 листопада 2014 13:01
У Харкові проходить семінар з проблем дискримінації Тренінг «Діяльність місцевих органів державної влади та органів місцевого самоврядування в сфері запобігання та протидії дискримінації» проходить сьогодні, 3 листопада, в Харкові.
Його проводять начальник відділу з питань недискримінації секретаріату Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Сергій Пономарьов та голова координаційної ради Коаліції з протидії дискримінації Ірина Федорович. Слухачами стали представники департаментів Харківської міської ради, працівники Харківської облдержадміністрації та Головного управління МВС України в Харківській області. 

Як повідомив Сергій Пономарьов, мета заходу - роз'яснити представникам органів державної влади та місцевого самоврядування їхні повноваження і обов'язки у випадках дискримінації, навчити протидіяти їй на прикладах найкращих практик Європейського суду з прав людини та Європейського суду справедливості, обговорити приклади прояву дискримінації та зміни в Законі України «Про протидію дискримінації», які були прийняті в травні поточного року. 

Сергій Пономарьов зазначив, що сьогодні до Харкова прибуло багато вимушених переселенців із зони проведення АТО, тому питання дискримінації жителів східних регіонів країни вимагає від органів влади особливої ​​уваги та контролю. 

«Ми не говоримо про старі проблеми, є нові виклики суспільства: величезна кількість переселенців прибула до Харкова, і були випадки дискримінації ромів, тому на місцевому рівні має бути побудована політика, яка б протистояла цьому. Інакше за недотримання закону про дискримінацію кожен громадянин може бути притягнений до цивільно-правової, адміністративної, кримінальної чи дисциплінарної відповідальності», - зазначив Сергій Пономарьов. 

У свою чергу, Ірина Федорович повідомила, що з травня цього року, коли були прийняті поправки до Закону України «Про протидію дискримінації», всі громадяни України можуть подати письмову скаргу Уповноваженому Верховної Ради України з прав людини, якщо вони стали свідками прояву дискримінації або були порушені безпосередньо їхні права. 

Під час тренінгу його учасники прослухають лекційний матеріал, пройдуть практичну підготовку і здадуть тест. 

Зазначимо, що подібний тренінг вже пройшов у Вінниці, Ужгороді, Чернігові, Одесі, Львові, Житомирі та Дніпропетровську. У Києві будуть підбиті підсумки всіх тренінгів з метою виявлення проблем стосовно дискримінації на місцевому рівні.


Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини