У Харкові проходить міжнародна конференція, присвячена імплементації Угоди з ЄС
23 жовтня 2017 12:17 Міжнародне співробітництво
У Харкові проходить міжнародна конференція, присвячена імплементації Угоди з ЄС Міжнародна конференція «Угода про асоціацію як інструмент правових реформ в Україні» проходить сьогодні, 23 жовтня, у Навчально-бібліотечному комплексі Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Конференція присвячена актуальним правовим проблемам імплементації Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, можливостям і перспективам українських компаній в умовах дії зони вільної торгівлі, значенням Угоди для регіонального розвитку. У конференції беруть участь представники Урядового офісу з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Кабінету Міністрів України, Представництва Європейського Союзу в Україні, різних міністерств, Парламентської експертної групи з питань європейської інтеграції.

У відкритті конференції взяв участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехов. Він зазначив, що Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого і Національна академія правових наук України вносять великий внесок в процеси адаптації вітчизняного законодавства до вимог і стандартів Європейського співтовариства. За його словами, асоціативне членство України можна назвати своєрідним механізмом інтеграції країни в європейські політичні, економічні та гуманітарні процеси.

«Хоча і цей механізм перебудови державної машини призводить до певної турбулентності в суспільстві. На сьогодні суспільні перетворення в Україні, європейське прагнення України нерозривно пов'язані з вирішенням таких глобальних проблем, як боротьба з корупцією, забезпечення прав людини та політичного діалогу. Вирішення цих проблем неможливе без побудови в нашій країні правової держави не тільки на папері, а й у житті. Тому обговорення питань адаптації законодавства України до норм ЄС, поглиблення економічного співробітництва має важливе значення для імплементації положень Угоди про асоціацію України з європейською спільнотою. Бажаю учасникам конференції плідної роботи та успіхів на шляху в європейське майбутнє», - зазначив перший віце-мер.

Він також повідомив, що міська влада Харкова дотримується вектора європейського розвитку. Третій рік поспіль в місті проходить Європейський тиждень місцевої демократії, і втретє Рада Європи відзначає активну участь Харкова, присуджуючи йому найвищий статус «Місто 12 зірок». Зараз міська влада розвиває співпрацю з 32-ма містами-партнерами і побратимами в 21 країнах світу, продовжує реалізацію спільних проектів з Німецьким бюро міжнародного співробітництва «GIZ», Генеральним консульством Польщі, займається розробкою Плану сталого енергетичного розвитку Харкова в рамках Європейської ініціативи «Угода мерів».

«Ми прагнемо до розширення взаємовигідних контактів із зарубіжними партнерами. Про підвищення інвестиційної привабливості Харкова свідчить розвиток транспортної інфраструктури, будівництво третьої лінії метрополітену, електродепо та закупівлі нового рухомого складу при фінансуванні Європейського банку реконструкції та розвитку і Європейського інвестиційного банку. Ми пишаємося міжнародним визнанням, але сприймаємо його, в першу чергу, як спонукання до нових дій», - повідомив Ігор Терехов.

Нагадаємо, що на початку жовтня в місті пройшов I Харківський міжнародний юридичний форум «Право і проблеми сталого розвитку в глобалізованому світі». На форумі обговорили питання, які стосуються боротьби з корупцією, тероризмом, реформування Конституції, судової влади, місцевого самоврядування.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини