У Харкові представили сучасні системи безпеки для інфраструктури і транспорту
25 березня 2015 13:48 Міжнародне співробітництво
У Харкові представили сучасні системи безпеки для інфраструктури і транспорту Представники британської компанії «Selex» сьогодні, 25 березня, провели у Харківській міській раді презентацію систем безпеки інфраструктури і транспорту «Розумне місто».

Як розповів менеджер з регіонального розвитку бізнесу в Україні британської компанії Джеймс Філд, «Selex» займається поставками систем оборонного призначення, а також системами управління цивільним транспортом, зв'язком і кібербезпекою.

На презентації представникам міськради і комунальних підприємств, які займаються транспортом, зв'язком, інформаційними технологіями, представили основні напрямки систем управління інфраструктурою міста: відеоспостереження в метро і на вокзалах, системи автоматизації в рухомих одиницях, обліку та оплати за проїзд, відеоспостереження та моніторингу на міських об'єктах тощо.

Багато з цих розробок впроваджені в Нью-Йорку і у великих містах Європи. Конкретно для Харкова британці запропонували системи відеоспостереження для наземного транспорту, оповіщення і зв'язку в салонах, лічильники пасажирів, розробку центрів управління, автоматизовану і єдину систему світлофорів, а також системи планування руху та дистанційної діагностики проблем. Такі технології вже застосовуються в Мілані.

«Що стосується планування руху, то, якщо, наприклад, в центрі Харкова трапиться аварія або якась подія, система повідомить водіям, що потрібно змінити маршрут, а пасажирам про те, що маршрут змінюється. Ця технологія також актуальна, коли в місті виникають пробки», - розповів представник компанії.

За словами Джеймса Філда, це перша зустріч з керівництвом Харкова.

«Ми розуміємо, що всі ці проекти, - довгострокова перспектива, і щоб їх реалізувати, необхідно багато часу. У Харкова великий потенціал, а в міській раді - сучасні підходи щодо залучення інвестицій. Нам цікаво працювати з Харковом», - підкреслив Джеймс Філд.

За словами директора Департаменту інформаційно-комп'ютерного забезпечення Харківської міської ради Олександра Фетисенка, Харків порівняно з іншими містами України зробив крок далеко вперед у розвитку інфраструктури міста в плані впровадження сучасних технологій. Але місту не вистачає єдиної інтегрованої системи, єдиного центру управління. Таку систему пропонує британська компанія.

«Презентація була дуже цікавою. Ми думатимемо, як застосувати в місті ці технології. Вони цікаві з точки зору безпеки громадян, розвитку інформаційної та транспортної систем», - зазначив Олександр Фетисенко.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини