У Харкові представили нове місто, яке увійшло до Асоціації міст-володарів Призу Європи
23 травня 2015 13:37 Міжнародне співробітництво
У Харкові представили нове місто, яке увійшло до Асоціації міст-володарів Призу Європи Новим містом-учасником Асоціації міст-володарів Призу Європи стало німецьке місто Альтеттінг.

Преставлення міста як нового члена асоціації відбулося сьогодні, 23 травня, під час проведення Генеральної Асамблеї.

Як повідомив перший бургомістр міста Герберт Хофауер, Альтеттінг є центром християнства в Німеччині. Щороку в місто з'їжджаються тисячі паломників. Мер міста зазначив, що Альтеттінг називають серцем Баварії.

Під час представлення всім учасникам Асамблеї презентували фільм про Альтеттінг.

Довідка. Альтеттінг - районний центр, розташований в землі Баварія. Підпорядкований адміністративному округу Верхня Баварія. Площа міста - 23,43 кв.км. Населення - 13 тис. чоловік. Альтеттінг щорічно відвідують до 700 тис. туристів, основну частину яких складають паломники. У готичній церкві св. Філіпа і Якова, вцілілої від скасованого абатства, зберігається «Золота кобила» - шедевр ювелірного мистецтва, виготовлений в 1404 році паризькими майстрами на замовлення королеви Ізабелли Баварської. У тому ж храмі - гробниця фельдмаршала Тіллі. Цей релігійний католицький центр, незважаючи на свої скромні розміри, відомий далеко за межами Німеччини як одне з місць явлення Діви Марії, найраніше, про яке збереглися відомості.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини