У Харкові працюють над впровадженням у будівництві дерев'яних конструкцій
07 червня 2018 13:46 Інфраструктура
У Харкові працюють над впровадженням у будівництві дерев'яних конструкцій Міжнародна конференція «Східно-Європейська конференція з дерев'яних конструкцій» відкрилася сьогодні, 7 червня, у Харківському національному університеті міського господарства ім. О. Бекетова.

У ній беруть участь провідні експерти в сфері дерев'яних конструкцій зі Швейцарії, Іспанії, Латвії, Естонії, Німеччини та України, а також представники будівельних компаній міста.

У відкритті конференції взяв участь перший заступник Харківського міського голови Ігор Терехова, який наголосив на важливості того, що така велика міжнародна конференція, присвячена новим технологіям у будівництві, проходить на базі університету міського господарства, з яким активно співпрацює місто. Зокрема, фахівці вишу брали участь у будівництві Регіонального центру послуг, а сьогодні працюють над реалізацією ще одного міського проекту - реконструкцією будівлі Харківського міського бюро технічної інвентаризації.

«На жаль, якщо з металом і бетоном ми працюємо добре, то застосування дерев'яних конструкцій в будівництві, незважаючи на те, що Україна має для цього всі можливості, вельми обмежене. У Харкові є завод, який випускає певні дерев'яні конструкції, але його робота в основному націлена на приватне будівництво. Нам, звичайно, хотілося б впроваджувати нові методи в будівництві - у сфері застосування дерев'яних екологічно чистих конструкцій. Упевнений, що сьогоднішня конференція сприятиме розвитку цього напрямку в місті», - підкреслив Ігор Терехов.

В ході конференції іноземні експерти презентували новітні розробки у сфері застосування дерев'яних конструкцій, які успішно впроваджуються в країнах Європи. Зокрема, фахівці зі Швейцарії розповіли, як у Цюріху використовували дерев'яні конструкції при будівництві слоновника в зоопарку.

«Для Харкова ця тема дуже актуальна, оскільки сьогодні проводиться масштабна реконструкція зоопарку, і, зокрема, там будуватиметься новий слоновник. Ми розглядаємо різні варіанти житла для слонів, і це дуже цікаве рішення, це цікаво з технологічної точки зору, а головне - з екологічної», - підкреслив перший віце-мер.

Ректор університету міського господарства Володимир Бабаєв також наголосив на важливості теми конференції для подальшого навчання харківських студентів. «Я впевнений, що після цього заходу кафедра будівельних конструкцій буде активно займатися навчанням наших студентів у сфері застосування дерев'яних конструкцій», - підкреслив Володимир Бабаєв.

Зазначимо, Міжнародна науково-практична конференція «Східно-Європейська конференція з дерев'яних конструкцій» працюватиме два дні - 7 та 8 червня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини