У Харкові попрощалися з хореографом Олексієм Литвиновим
12 грудня 2014 11:31 Місто
У Харкові попрощалися з хореографом Олексієм Литвиновим Прощання з відомим хореографом Олексієм Литвиновим відбулося 11 грудня в танцювальному залі ДК «ХЕМЗ», де знаходиться його студія «Litvinoff Dance».

Попрощатися з маестро прийшли сотні колег і учнів.

В пам'ять про відомого хореографа наступного року планується провести фестиваль танців імені Олексія Литвинова.

Зазначимо, багатьом українцям харків'янин Олексій Литвинов запам'ятався як суддя телепроекту «Танцюють всі!». Тоді хореограф привів до перемоги в шоу не одного танцівника. Проте мало хто знає, що він був одним з тих, хто починав розвиток танцювального мистецтва в Україні. Зараз у більшості хореографічних шкіл викладають його учні, багато з яких - чемпіони США, Німеччини, Італії, Ізраїлю, Угорщини, Канади, Австрії, Голландії.

Олексій Литвинов помер 9 грудня на 61-му році життя після тривалої хвороби. Похований на міському кладовищі №2, поруч з могилою батька.

Довідка. Олексій Ігорович Литвинов народився в 1954 році. Закінчив Харківський державний інститут культури, Всесоюзний державний інститут культури, Харківську державну академію фізкультури і спорту. З 2000 по 2011 роки - завідувач кафедри бального танцю Харківської державної академії культури, доцент. Викладач Київського національного університету культури. Засновник і керівник танцювальних студій «Litvinoff dance». C 1979 був художнім керівником народного ансамблю бального танцю «Горизонт». За цей період виховав понад 2 тис. танцівників. Заслужений працівник культури України, кавалер ордена Святого Станіслава, Людина Року Харківщини. Хореограф організував і провів більше 50 фестивалів, конкурсів і турнірів бального танцю, сучасного танцю. Брав участь в якості судді в понад 100 міжнародних фестивалів, конкурсів, турнірів. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини