У Харкові планують ввести диференційовану оплату проїзду в міському електротранспорті
20 лютого 2019 12:19 Інфраструктура
У Харкові планують ввести диференційовану оплату проїзду в міському електротранспорті Розробити і впровадити диференційовану оплату вартості послуг з перевезення пасажирів і багажу в міському електротранспорті, а також в метрополітені планують в Харкові.

Таке доповнення до рішення про встановлення нових тарифів на проїзд в метро, ​​трамваях і тролейбусах було прийнято сьогодні, 20 лютого, на засіданні виконавчого комітету Харківської міської ради.

Як повідомив заступник міського голови з питань інфраструктури міста Євген Водовозов, з пропозицією ввести диференційовану оплату проїзду до міськради надходили неодноразові звернення. До того ж подібна система сьогодні широко використовується в різних країнах, впроваджена в столиці України.

«Ми доручили підприємствам транспорту провести подібні варіанти розрахунків і доповісти на засіданні виконкому для подальшого їх прийняття. Це рішення фактично зобов'язує наші підприємства не придумувати, чому цього не зробили, а почати підготовку до цього процесу», - підкреслив Євген Водовозов.

За його словами, до розробки системи диференційованої оплати будуть залучені фахівці Харківського національного університету міського господарства ім. О. М. Бекетова. Спільно з комунальними підприємствами вони вивчать європейський досвід у сфері диференціації оплати проїзду і внесуть свої пропозиції. Терміни, коли подібна система буде впроваджена в Харкова, поки не встановлені.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини