У Харкові підбили підсумки конкурсу інвестиційних проектів
19 липня 2017 13:51 Суспільство
У Харкові підбили підсумки конкурсу інвестиційних проектів У Харкові визначили переможців міського конкурсу інвестиційних проектів.

Як розповіла сьогодні, 19 липня, в прес-центрі Харківської міської ради начальник управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів Вікторія Грецька-Миргородська, перед тим, як провести цей конкурс, був вивчений досвід проведення таких заходів у Польщі, а також проаналізована робота зарубіжних партнерів, наприклад, Німецького товариства міжнародного співробітництва (GIZ).

Крім того, перед оголошенням конкурсу, з метою підвищення кваліфікації потенційних учасників, за ініціативою управління у Харкові організували Школу соціального проектування і грантрайтінга «Open Grants School», яка не має аналогів в Україні. У підсумку, заявки на конкурс інвестиційних проектів були подані, в основному, слухачами школи.

«У нас не було мети охопити якомога більше організацій. Ми зосередилися на якості запропонованих проектів і вирішили: нехай це буде мало організацій, але при цьому вони отримають максимальне фінансування, яке можливе в рамках цього конкурсу, і зможуть реалізувати дійсно яскравий і потрібний для Харкова проект», - зазначила Вікторія Грецька-Миргородська.

Всього у конкурсі взяли участь 35 громадських і благодійних організацій, які подали на розгляд експертної комісії 37 проектів.

Кожен із експертів повинен був оцінити поданий проект за 10 показниками - креативністю, потенціалом організації і здатністю реалізувати даний проект, обґрунтованістю фінансування тощо.

«Ми сподіваємося, що подібна ініціатива допоможе, з одного боку, вивести на новий рівень співпрацю міської ради з громадськими організаціями та об'єднаннями, а з іншого, якщо говорити саме про цей конкурс, дасть можливість реалізувати яскраві, ефективні проекти, які позитивно впливатимуть на імідж нашого міста та на залучення інвестицій для вирішення проблем територіальної громади», - зазначив голова експертної комісії конкурсу Олег Кулініч.

Дев'ять кращих проектів отримали гранти від 20 до 150 тис. грн. При цьому семеро переможців пройшли подготовку в школі «Open Grants School». Всього в бюджеті міста на фінансування кращих проектів був передбачений 1 млн грн.

Переможцями конкурсу стали, зокрема, проект Школи мультиплікації для дітей «Пізнай Харків», у якій маленькі харків'яни зможуть самі створювати мультфільми про рідне місто; проведення тематичних квестів для школярів, де вони знайомитимуться з історією Харкова; міський інтернет-портал з пошуку роботи, де харків'яни зможуть розміщувати відео-резюме та брати участь у вебінарах з роботодавцями, а також серії культурних заходів, які пройдуть у місті і т.д.

Всі ідеї повинні бути реалізовані до кінця 2017 року. У грудні управління інвестиційного розвитку та іміджевих проектів планує підбитити підсумки цієї роботи.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини