У Харкові обговорили інвестиційну привабливість міста для японського бізнесу
09 лютого 2015 14:36 Міжнародне співробітництво
У Харкові обговорили інвестиційну привабливість міста для японського бізнесу Зустріч заступника Харківського міського голови Ігоря Терехова з Надзвичайним і Повноважним Послом Японії в Україні Шигекі Сумі відбулася сьогодні, 9 лютого, у Харківській міськраді.

Під час зустрічі сторони обговорили питання співробітництва між Японією і Харковом.

Як зазначив Ігор Терехов, Харків як місто, що динамічно розвивається, відкритий для взаємодії з японською стороною в різних сферах життєдіяльності.

У свою чергу Шигекі Сумі зазначив, що в ході візиту до Харкова він планує отримати інформацію про галузі потенційного інвестування з боку японських бізнесменів. Як зазначив посол, особливо японський бізнес зацікавлений у кваліфікованих українських кадрах.

Також, за словами посла, його візит до Харківського регіону пов'язаний з відкриттям котельні в місті Дергачі, на якій використовується японське обладнання.

Крім того, Шигекі Сумі планує ознайомитися з ходом реалізації пілотного проекту, який стартував в Харківській області близько року тому і реалізується за кошти гранту Японського агентства міжнародного співробітництва (JICA). Проект передбачає переведення котелень підприємств з природного газу на паливні брикети (або пеллети), що в свою чергу передбачає установку твердопаливних котлів і створення виробництва для виготовлення такого палива. Як зазначив посол, подальша співпраця Японії в цій сфері залежить від ходу реалізації даного проекту.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини