У Харкові надають соціальні послуги людям з інвалідністю
13 лютого 2019 14:51 Суспільство
У Харкові надають соціальні послуги людям з інвалідністю Різні соціальні послуги надають у Харкові людям з інвалідністю.

Про це сьогодні, 13 лютого, на засіданні постійної комісії з питань соціального захисту та охорони здоров'я Харківської міської ради повідомила директор Департаменту праці та соціальної політики Лариса Болгова.

За її словами, серед городян дуже затребувана послуга з супроводу людей з порушеннями зору, яку надає громадська організація «Право вибору». Також популярна послуга з навчання жестової мови: для спілкування з людьми з вадами слуху спеціальні навички придбали співробітники міських «Прозорих офісів», Національної поліції, судів.

Також директор департаменту зазначила, що проводиться велика робота з моніторингу забезпечення доступності будівель, транспортної та інженерної інфраструктури. Всього в місті проживає 1,5 тис. людей з інвалідністю, які пересуваються на інвалідних візках. Вони можуть скористатися транспортною соціальною послугою «Інватаксі», в якій працюють три спеціально обладнаних мікроавтобуси з підйомниками.

Крім того, в місті є шкільний автобус, який доставляє дітей з інвалідністю в школу №124, де впроваджено інклюзивну освіту.

При цьому Лариса Болгова зазначила, що ринок соціальних послуг продовжує розвиватися.

Нагадаємо, що у Харкові перевірили доступність поліклінік для людей з інвалідністю.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини