У Харкові може відкритися постійне представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи
15 вересня 2015 16:41 Міжнародне співробітництво
У Харкові може відкритися постійне представництво Асоціації міст-володарів Призу Європи Пропозиції харків'ян розглянуть на засіданні Президії Асоціації міст-володарів Призу Європи, яке відбудеться 1-4 жовтня в місті Бурса (Туреччина).

Як повідомила сьогодні, 15 вересня, у прес-центрі Харківської міської ради заступник директора Департаменту міжнародного співробітництва Марія Осінська, на засіданні будуть розглянуті пропозиції Харкова як головуючого в Асоціації міста. Зокрема, Харків запропонує створити на базі Ради Європи ресурс з обміну кращими практиками та просуванню міжнародного іміджу міст-членів Асоціації.

Також Харків запропонує створити постійно діючі представництва Асоціації в містах-володарах Призу Європи. На сьогоднішній день Асоціація має один єдиний офіс, який розміщується в головуючому місті і переміщається з міста в місто кожні два роки на час президентства його в Асоціації. Штаб-квартира Асоціації міст-володарів Призу Європи на 2015-2016 роки розташовується в Департаменті міжнародного співробітництва Харківської міської ради за адресою: пл. Конституції, 7.

Перше постійне представництво Асоціації може бути відкрито в Харкові.

Також серед питань буде розглянуто пропозицію Харкова з розробки власного логотипу Асоціації, яка на сьогоднішній день користується емблемами Ради Європи та символами Призу Європи.

Нагадаємо, що 23 травня 2015 року під час засідання в Харкові Генеральної Асамблеї Асоціації міст-володарів Призу Європи Харківський міський голова Геннадій Кернес був одноголосно обраний Президентом Асоціації.

Довідка. Асоціація міст-володарів Призу Європи об'єднує європейські міста, які отримали всі чотири почесні нагороди Ради Європи, включаючи найвищу - Приз Європи, який присуджується за розвиток європейських цінностей та міжнародне співробітництво. Харків - володар всіх чотирьох нагород. З 2011 року місто веде активну роботу в рамках асоціації і входить до її Президії. В Асоціацію входять 72 міста.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини