У Харкові епідемії грипу немає - Лабораторний центр
21 грудня 2018 17:36 Медицина
У Харкові епідемії грипу немає - Лабораторний центр Епідеміологічний поріг за рівнем захворюваності на грип та гострі респіраторні захворювання в Харкові не перевищено.

Про це сьогодні, 21 грудня, на засіданні Міської комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій повідомив завідувач Харківської міської філії Державного закладу «Харківський обласний лабораторний центр МОЗ України» Володимир Чегодайкін.

За його словами, цього року від грипу зробили щеплення 6 тис. 706 осіб - з них більше 1 тис. дітей. При цьому в місті зафіксовано два летальних випадки - від грипу померла 9-річна дівчинка і 62-річна жінка.

«На сьогодні в Україні перевищено епідпоріг щодо грипу на 6,7%, в Харківській області - на 6,9%, але в місті Харкові в даний час по інтенсивності цих процесів рівень захворювання населення на респіраторні захворювання та грип характеризується як низький. Середній сезонний показник по захворюваності перевищено у віковій групі 18 років і старше всього на 1%», - зазначив Володимир Чегодайкін.

В ході засідання директор Департаменту охорони здоров'я Юрій Сороколат повідомив, що щодня в місті ведеться моніторинг кількості хворих. Всього з початку епідсезону в лікувальні установи Харкова по медичну допомогу звернулося 48 тис. жителів, в тому числі понад 6,5 тис. осіб, які захворіли за останній тиждень. Серед них - 2 тис. дітей.

«У порівнянні з аналогічним періодом минулого року кількість хворих зменшилася на 2 тис. 95 осіб. У кожному лікувальному закладі міста розроблений алгоритм дій і план заходів з проведення попередження грипу та інших вірусних захворювань, проведені навчальні семінари з медичними працівниками», - зазначив Юрій Сороколат.

У свою чергу директор Департаменту освіти Ольга Деменко зазначила, що зростання захворюваності серед школярів традиційно очікується в другій половині січня, коли діти вийдуть на заняття після канікул.

«На сьогоднішній день у сфері освіти немає загрози закриття навчального процесу, і ми закінчуємо півріччя в штатному режимі. Природно після закінчення канікул рівень захворювання школярів традиційно підвищується, тому повернемося до цього питання в січні», - сказала Ольга Деменко.

Ігор Терехов доручив директору Департаменту освіти тримати на контролі ситуацію з кількістю захворілих в навчальних закладах.

«Після канікул ми всі разом будемо реагувати на ситуацію. І якщо у нас буде перевищуватися епідпоріг захворювання, при необхідності будемо обмежувати заняття в школах. Я прошу, щоб вас, Ольга Іванівна, інформували про те, яка ситуація по кожному навчальному закладу і кожному класу, щоб ми оперативно могли прийняти рішення з цього питання», - зазначив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини