У Харкові більше 40 сімей скористалися міськими житловими програмами
18 серпня 2017 14:04 Суспільство
У Харкові більше 40 сімей скористалися міськими житловими програмами У рамках реалізації міських житлових програм у 2017 році був укладений 41 договір на придбання 44-х квартир.

Про це сьогодні, 18 серпня, в прес-центрі Харківської міської ради повідомив заступник міського голови - директор Департаменту економіки та комунального майна Михайло Фатєєв.

Він повідомив, що за міською програмою молодіжного кредитування було укладено 10 договорів на придбання 11 квартир, з кредитування учасників АТО - 15 договорів на придбання 15 квартир, з кредитування працівників бюджетної сфери, професорсько-викладацького складу вишів і працівників комунальних підприємств - сім договорів на придбання дев'яти квартир, за програмою здешевлення вартості житла - дев'ять договорів на придбання дев'яти квартир. Крім того, зараз в роботі ще шість договорів.

Михайло Фатєєв зазначив, що з 2011 року, з початку реалізації в Харкові житлових програм, харків'яни змогли придбати на вигідних умовах 428 квартир.

«Якщо сім'я знімає двокімнатну квартиру, вигідніше виплачувати довгостроковий кредит за міськими програмами, але вже за своє власне житло. Людина самостійно вибирає будинок, квартиру, укладає договір і на оплату цієї квартири отримує кредит з міського бюджету. Перелік будинків затверджується рішенням виконавчого комітету Харківської міської ради. До нього включаються тільки ті будинки, в яких забудовник дає гарантії того, що будинок буде введений в експлуатацію в поточному році. Також квартира може бути придбана і в побудованому будинку, але якщо пройшло не більше року після того, як його здали», - зазначив Михайло Фатєєв.

Довідка. У Харкові діє Міська цільова програма молодіжного житлового кредитування, якою можуть скористатися молоді люди (сім'ї і самотні) у віці до 35 років. Вона дає можливість взяти на придбання житла пільговий кредит. Якщо в молодій сім'ї одна дитина, то видається безвідсотковий кредит терміном на 30 років, а якщо двоє і більше дітей - 25-50% тіла кредиту погашається за кошти міського бюджету.

Міська цільова програма будівництва (придбання) доступного житла складається з трьох напрямків: надання бюджетної підтримки в розмірі 50% на будівництво житла, кредитування учасників бойових дій в зоні проведення АТО, пільгове кредитування з міського бюджету працівників бюджетних установ, комунальних підприємств, а також науково-педагогічних працівників вищих навчальних закладів III-IV рівнів акредитації. Програма дозволяє скористатися кредитом терміном до 15 років. Для учасників АТО кредит безвідсотковий, для працівників бюджетної сфери відсоток залежить від стажу роботи (до 10 років - 5%, 10-20 років - 3%, понад 20 років - кредит безвідсотковий).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини