У Харківському зоопарку пройде День сови
20 травня 2016 10:18 Екологія
У Харківському зоопарку пройде День сови Природоохоронна акція «День сови» відбудеться в неділю, 22 травня, в Харківському зоопарку.

Захід розпочнеться біля фонтану «Дівчинка з гусаком» о 12:00. На святі всі зможуть послухати голоси сов, взяти участь у вікторині про їхнє життя, скласти пазли і намалювати сову на асфальті. Всі учасники отримають в подарунок пам'ятні тематичні призи та буклети про сов.

Також для відвідувачів проведуть радіобесіду «Правда і вигадки про сов». Можна буде ознайомитися з виставкою сов і виставкою фотографій «Крилаті володарки ночі».

«Ми хочемо розповісти про необхідність дбайливого ставлення до цих птахів. Будьте тактовні, зустрічаючи диких мешканців садів, парків, полів і лісів. Не потрібно втручатися без особливої ​​необхідності в їхнє життя, забирати їх додому або приносити до зоопарку», - зазначили в установі. Фахівці пояснили, що просто в цей час совенята вчаться літати і можуть опинитися або на гілці, або навіть на землі, але потім вони піднімуться по стовбуру нагору, до свого гнізда.

У Харківському зоопарку містяться сови 8 видів. З них п'ять (сипуха, пугач, довгохвоста сова, болотна сова і сплюшка занесені в Червону книгу України). Всі види сов охороняються міжнародними конвенціями, в тому числі Міжнародною конвенцією з торгівлі рідкісними або зникаючими видами тварин (CITES).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини