У Харківському педуніверситеті проходить День українського миротворця
15 липня 2015 10:43 Суспільство
У Харківському педуніверситеті проходить День українського миротворця Заходи, присвячені Дню українського миротворця, проходять сьогодні, 15 липня, у Харківському національному педагогічному університеті ім. Г. С. Сковороди (вул. Блюхера, 2).

Харківська громадська організація миротворців ООН, учасників міжнародних операцій та інвалідів війни спільно з Національною академією Національної гвардії України планують підписати меморандум про співпрацю. Їхня мета - створити єдину національну навчальну програму і адаптувати волонтерських-клубну програму до українського законодавства.

Крім того, для бажаючих пройде екскурсія по пересувній виставці, на якій презентують форму миротворців, її атрибутику та відмінні елементи. Початок екскурсії - о 12:00.

Довідка. У 2013 році Верховна Рада України заснувала нове державне свято - День українських миротворців. 15 липня 1992 року передова група 240-го батальйону була доставлена ​​з Дніпропетровського аеродрому в Боснію. За більш ніж 20 років українські миротворці взяли участь у миротворчих операціях в наступних регіонах і місіях світу: Косово, Боснії і Герцеговині, Східній Славонії, Анголі, Македонії, місії ОБСЄ в Косово, Гватемалі, Таджикистані, Афганістані, півострові Превлака, Хорватії, Кувейті, Сьєрра-Леоне, місії ОБСЄ в Грузії, Придністров'ї, Іраку, Лівані, Ефіопії та Еритреї, місії ООН в Грузії, Судані, Кот-д'Івуарі, Демократичній Республіці Конго та ін.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини