У харківській лікарні №17 відкрилося токсикологічне відділення
01 квітня 2015 11:57 Медицина
У харківській лікарні №17 відкрилося токсикологічне відділення Відкриття токсикологічного відділення після капітального ремонту відбулося сьогодні, 1 квітня, у Харківській міській клінічній багатопрофільній лікарні №17.

Як розповіла заступник міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан, сьогодні у цього відділення - друге народження. Воно було відкрите в 1989 році, і за останні 10 років там прийняли близько 7 тис. пацієнтів, а в 2014 році - 700 осіб.

Токсикологічне відділення розраховане на 25 ліжок. З міського бюджету було виділено 1 млн грн на повний капремонт приміщень. Меценати допомогли придбати медобладнання, меблі, м'який інвентар, системи кондиціонування і вентиляції.

Сьогодні у відділенні працює 17 осіб. За словами директора Департаменту охорони здоров'я Юрія Сороколата, у відділенні проходять лікування пацієнти з сепсисом, цукровим діабетом, хворі з онкопатологією після променевої та хіміотерапії, а також при медикаментозних, алко- та наркоотруєннях, отруєннях грибами тощо.

Юрій Сороколат зазначив, що для лікування у відділенні використовують найсучасніші методи, серед них - плазмоферез, плазмосорбція, ультрафільтрація плазми крові, гемодиаліз та ін.

Відділення надає медичну допомогу харків'янам в плановому і ургентному порядку. Ще одне токсикологічне відділення в місті знаходиться в лікарні №2.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини