У харківській «Гонці нації» візьмуть участь 600 осіб
26 травня 2016 15:43 Спорт
У харківській «Гонці нації» візьмуть участь 600 осіб «Гонка нації» - тривалі за часом забіги з перешкодами - відбудеться в суботу, 28 травня, в Журавлівському гідропарку з 9:00 до 15:00.

Як повідомив сьогодні, 26 травня, в прес-центрі Харківської міської ради організатор «Гонки нації» Юрій Підлісний, на участь у змаганнях зареєструвалося близько 600 чоловік, з яких 85% - харків'яни. Із загальної кількості учасників до 10% складають професійні спортсмени, інші - спортсмени-любителі. П'ята частина учасників - дівчата.

За словами Юрія Підлісного, в Харкові пройде один із можливих різновидів «Гонки нації» - «Забіг сили», в рамках якого необхідно буде подолати дистанцію не менше 5 км і 15 перешкод.

«Ми даємо мінімальну інформацію, не говоримо точну довжину дистанції і які перешкоди чекають учасників. Можу лише сказати, що буде багато води, болото, підйом вантажів, канати та інше. Доведеться викластися дуже сильно. Фаворитів тут немає - перемогти може хто завгодно», - зазначив організатор змагань.

Він також повідомив, що подібні змагання проводяться зазвичай у Києві, а взимку - в Карпатах, і, таким чином, для Харкова це перший досвід.

Заступник Харківського міського голови з питань сім'ї, молоді та спорту Олександр Попов запросив всіх харків'ян і гостей міста прийти цими вихідними на заходи, які проводитимуться у Харкові, - Велодень, «Харківський вальс» і «Гонку нації».

«Мета всього, що ми робимо, - це залучити якомога більше харків'ян до здорового способу життя, розвивати культуру спорту, прищеплювати взаємну повагу водіїв і велосипедистів. Чим більше людей братиме в цьому участь, чим більше друзів вони приведуть, тим більшою, відповідно, буде віддача. Кількість тих, хто займається фізкультурою і спортом, потрібно збільшувати, і щоразу ми бачимо все більше людей, які беруть участь в тому чи іншому заході. Люди займаються найрізноманітнішими видами спорту, організовують спортклуби за інтересами, записуються в секції, щоб стати ще сильнішими і здоровішими, беруть участь в змаганнях, які ми намагаємося регулярно проводити, і це наша головна мета», - зазначив Олександр Попов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини