У харківських школах проводять кампанію проти булінгу
29 листопада 2018 16:43 Освіта
У харківських школах проводять кампанію проти булінгу Профілактичну кампанію «Стоп-булінг» з протидії шкільному булінгу проводять у школах Харкова.

Протягом листопада журналісти провідних українських телеканалів («1+1», ТРК «Україна», «ICTV», «NewsOne», «24 канал», «Прямий»), експерти популярних телепрограм, психологи, юристи, блогери, спортсмени і письменники відвідали понад 30 шкіл, поділилися з учнями власними історіями і ставленням до проблеми, розповіли про причини і наслідки агресивної поведінки дітей, дали поради, як протидіяти дискримінації і уникати травмуючих наслідків утисків.

Також пройшов практичний семінар «Профілактика соціально-негативних явищ у дитячому середовищі», під час якого були розглянуті питання психолого-педагогічного супроводу дітей «групи ризику»; профілактики та корекції комп'ютерної залежності; превентивного виховання учнів шляхом впровадження навчально-профілактичних та інформаційно-освітніх програм і виховних проектів; профілактики конфліктів в учнівському середовищі з використанням медіації.

Відбулося засідання Координаційної ради з національно-патріотичного виховання дітей та молоді, учасники якого обговорили план спільних дій з представниками громадськості щодо правового виховання школярів, активізації діяльності освітніх омбудсменів в закладах загальної середньої освіти міста. Пройшов семінар-практикум для методистів, заступників директорів, кураторів учнівського самоврядування.

Як повідомили в Департаменті освіти, особливу увагу роботі з попередження насильства та жорстокого поводження з дітьми, профілактики залежної поведінки, запобігання булінгу і безпеки в Інтернеті приділяють шкільні психологи. Разом з педагогами вони стали учасниками соціального проекту «Булінг, симптом реальності», тренінгів «Стоп-агресія», майстер-класи «Булінг. Робота з батьками, педагогами, керівниками».

Крім того, в дитячо-юнацьких громадських організаціях, що діють у всіх школах міста, працюють центри медіації та права, шкільні служби згоди, служби примирення, правові об'єднання і комісії. В рамках роботи Харківської міської організації учнівського самоврядування в різних школах міста реалізуються проекти «Інститут освітнього омбудсмена», «Великі права маленької дитини», «Локація примирення», «Школа і поліція», «Чи маю я право», «Шкільна поліція», «Інклюзія. Дискримінація. Право», «Інтеграція через діалог», «Скринька довіри», «Розвиваємо толерантність», «Харків'янином бути престижно» та ін. А на початку листопада відбулося урочисте відкриття «Школи юного омбудсмена», під час якого було презентовано програму навчання дитячих омбудсменів.

В рамках Всеукраїнського тижня права з 10 по 14 грудня спільно з представниками юстиції в школах проведуть тематичні уроки «Стоп-булінг» і «Герої кібербезпеки».

Профілактична кампанія організована Департаментом освіти. Заходи з протидії шкільному булінгу проводяться в рамках правопросвітницького проекту «Я маю право».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини