У харківських під'їздах з'являться домофони з функцією автовідповідача
20 жовтня 2014 10:09
У харківських під'їздах з'являться домофони з функцією автовідповідача 500 нових пристроїв замково-переговорного зв'язку планують встановити в житлових будинках Харкова цього року. Як повідомили в Департаменті житлового господарства, установка домофонів пов'язана з декількома причинами: багато які з них вийшли з ладу, домофони майже в 400 під'їздах вже зняті з виробництва. Крім того, в харківських під'їздах встановлені домофони семи типів, і різнотипність систем пристроїв ускладнює їх обслуговування комунальниками. Зокрема, пристрої одного з них - «КС-2006» - обслуговує КП «Харківміськліфт». 

В департаменті зазначили, що нові пристрої замково-переговорного зв'язку дозволять не тільки керувати доступом в під'їзди, горища та підвальні приміщення, але й  відкривати двері по команді з мобільного телефону, фіксувати прибуття аварійних служб, машин швидкої допомоги, автоматично викликати ліфт, відтворювати голосові повідомлення мешканців і виконувати низку інших функцій. У під'їздах, де встановлюватимуть нові домофони, замінять і вхідні двері. 

В департаменті підкреслили, що реалізація програми зі встановлення домофонів покликана поліпшити якість житлово-комунального обслуговування мешканців, зменшити число актів вандалізму і крадіжок, а також забезпечити безпеку мешканців. 

Цього року в місті встановлять 500 нових домофонів та замінять 300 старих. Всього ж в планах міської влади з 2015 по 2020 рік встановити нові домофони в більш ніж 7 тис. під'їздів (нові встановлять в 3 тис. під'їздів, а старі замінять в більш ніж 4 тис.).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини