У «IBI-Rating» підтвердили відмінну інвестиційну привабливість Харкова
20 листопада 2017 17:08 Економіка
У «IBI-Rating» підтвердили відмінну інвестиційну привабливість Харкова Рейтингове агентство «IBI-Rating» підтвердило рейтинг інвестиційної привабливості міста Харкова на рівні invАА (відмінна інвестиційна привабливість).

Про це сьогодні, 20 листопада, повідомили у Департаменті економіки та комунального майна.

Згідно з висновками агентства, рівень рейтингу інвестиційної привабливості Харкова обумовлений значенням міста як одного з великих міст України та регіонального ділового, культурного та освітнього центру.

Вдалі природно-кліматичні умови та промисловий потенціал надають додаткові можливості для інвесторів та створюють потенціал для зростання показників економічного розвитку в низці секторів економіки.                              

Як повідомляє IBI-Rating, місто має певні додаткові можливості на фінансовому ринку за рахунок більш високого, ніж в інших містах України, розвитку фінансових інституцій та помірного боргового навантаження на місцевий бюджет. Міська влада проводить активні дії із покращення бізнес-клімату та умов для економічного розвитку, вільного надходження інвестицій, що в тому числі відбувається шляхом удосконалення програмних документів.                             

Харкову притаманні високі показники соціально-економічного розвитку, деякі з них перевищують або дорівнюють середнім показникам по Україні у розрахунку на одного мешканця (реалізація промислової продукції, роздрібний товарообіг, введення в експлуатацію житла та бюджетна забезпеченість).

Також місту притаманні висока забезпеченість закладами охорони здоров’я, освіти та культури, фінансовими установами, наявність всієї транспортної інфраструктури. Спостерігається збільшення населення, що відбувається за рахунок міграційного притоку. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини