У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому
21 серпня 2013 18:44
У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому Пам'ятник Володимиру Висоцькому офіційно відкрито сьогодні, 21 серпня, біля харківського Палацу спорту.

Разом з першим в Україні професійним скеледромом під відкритим небом він входить в спортивно-меморіальний комплекс «Вертикаль», встановлений на згадку про поета й актора.

Пам'ятник відкрили син поета Микита Висоцький, Харківський міський голова Геннадій Кернес, віце-губернатор Юрій Сапронов, народний депутат Валерій Писаренко.

«Ми виконали прохання харків'ян, які були на концерті Володимира Висоцького у травні 1978 року, і ця зустріч залишила в серцях людей слід на багато років. Символічно, що поруч із пам'ятником поетові, що прославив гори, тренуватимуться і виступатимуть спортсмени, справжні підкорювачі вершин», - зазначив Геннадій Кернес.

«Радянська збірна з альпінізму завжди намагалася зустрітися з батьком перед чемпіонатами світу, вони вважали це запорукою перемоги і потім «рвали» суперника», - поділився спогадами з присутніми Микита Висоцький. - Прізвище Висоцького, а я його ношу вже 49 років, приносить удачу. І я бажаю Харкову удачі і радості життя».

Довідка. Меморіально-спортивний комплекс «Вертикаль» створений за проектом харків'ян Віктора Лівшиця та Олександра Демченка. Висота фігури Володимира Висоцького - понад 5 м, арки скеледрому, на тлі якої встановлено пам'ятник, - 18 м. Верх скеледрому обладнаний оглядовим майданчиком для професійних спортсменів.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

    У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому У Харкові відкрили пам'ятник Володимиру Висоцькому

Друкувати
Останні новини