У Харкові побудують 75 кілометрів тролейбусних ліній
13 березня 2013 13:14
У Харкові побудують 75 кілометрів тролейбусних ліній Замінити трамваї на тролейбуси й побудувати 75 км нових ліній планують у Харкові до 2031 року.

Генеральний план міста, розроблений до 2031 року, передбачає, що тролейбусна мережа розвиватиметься водночас зі зняттям трамвайних колій та реконструкцією вулиць. Так, рейки знімуть на вул. Клочківській, пров. Піскуновському, спуску Пасіонарії, пл. Конституції, пр. Московському, вул. Шевченка та вул. Червоноармійській. У свою чергу вул. Карла Маркса та вул. Кацарську переведуть на односторонній рух і впровадять там технологічну контактну мережу. Всього протяжність мережі до 2031 року має скласти 190 км. 

Зараз у місті розробляють ряд нових тролейбусних маршрутів. Так, нові лінії планують пустити від пр. Гагаріна до вул. Малиновського, від пр. Московського по пр. Фрунзе до Салтівського шосе, на Північній та Східній Салтівці, а також по вул. Артилерійській, вул. Клочківській, вул. Академіка Павлова з виходом на вул. Шевченка. Крім того, деякі тролейбусні лінії подовжать або розширять, зокрема по пр. Жуковського, по вул. Роганської, вул. Зубарєва, від вул. Таганської до вул. Новгородської.

В той же час в центрі планують створити пішохідну зону і для цього лінії тролейбусів по вул. Кузнечній та вул. Соляниківський ліквідують. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини