У Харкові планують відкрити Почесне консульство Грузії
04 березня 2013 13:02
У Харкові планують відкрити Почесне консульство Грузії Почесне консульство Грузії в Харкові планують відкрити вже в 2013 році.

Про це сьогодні, 4 березня, повідомив Генеральний консул Грузії в Донецьку Зураб Квачадзе, який прибув до Харкова з робочим візитом.
 
В рамках візиту Зураб Квачадзе зустрівся з Харківським міським головою Геннадієм Кернесом. В ході зустрічі сторони також обговорили питання подальшого співробітництва Харкова з містами-партнерами Кутаїсі та Тбілісі, а також положення грузинської діаспори в Харкові.
 
«Рік тому Грузія представила свого кандидата на пост Почесного консула Грузії в Харкові, і ми сподіваємося, що всі процедури, передбачені українським законодавством, будуть дотримані, і вже в цьому році ми відкриємо почесне консульство. Для нас це має велике значення, тому що у вашому місті ми маємо свої інтереси й далекосяжні плани, і для реалізації цих питань почесне консульство тут буде необхідно», - підкреслив Генеральний консул Грузії в Донецьку.
 
Він зазначив, що Харків має тісні контакти на регіональному рівні з грузинськими містами, і всі раніше підписані договори про співпрацю будуть дотримуватися. На сьогоднішній день найефективнішим буде підписання двосторонніх річних планів про співробітництво і визначення завдань, які будуть стояти перед містами. Зокрема, уточнив Зураб Квачадзе, Грузія планує співпрацювати з Харковом у питаннях освіти, економічній та гуманітарній сферах.
 
Генеральний консул також підкреслив, що в Харкові проживає одна з найбільших грузинських діаспор в Україні.
 
На зустрічі також були присутні директор Департаменту міжнародного співробітництва Віктор Рудь, депутат обласної ради Давид Чихладзе та депутат міської ради Олександра Чихладзе, кандидатуру якої на пост Почесного консула Грузії в Харкові раніше запропонувала грузинська сторона.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини