У Харкові планують створити пілотний проект у сфері наукових інновацій
28 лютого 2013 17:32
У Харкові планують створити пілотний проект у сфері наукових інновацій Круглий стіл «Законодавчо-правова підтримка розвитку вітчизняної науково-технічної бази» відбувся сьогодні, 28 лютого.

У заході взяли участь народний депутат України Валерій Писаренко, а також керівники наукових підприємств і центрів, серед яких - ДП «УкрНТЦ «Енергосталь», ННЦ «Харківський фізико-технічний інститут», Інститут монокристалів НАНУ, ПАТ «Укргідропроект».

Під час круглого столу обговорили питання змін до чинного податкового законодавства, а також можливі законодавчі ініціативи, які сприятимуть розвитку науково-технічної галузі Харкова та України в цілому.

Учасники круглого столу запропонували створити регіональний пілотний проект «Харківська інноваційна платформа» на базі існуючих наукових установ та діючих підприємств. Голова Комітету з питань правової політики Валерій Писаренко зазначив, що Харків може стати майданчиком для впровадження інноваційних проектів.

Також нардеп підкреслив, що ті пропозиції, які були висловлені на круглому столі, враховуватимуть, зокрема, при створенні технопарку. Він зазначив, що над втіленням у життя цього проекту він разом із міською владою працює вже більше року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини