У двох військових вишах Харкова підготували 150 молодших лейтенантів
15 грудня 2015 12:02 Освіта
У двох військових вишах Харкова підготували 150 молодших лейтенантів Випуски на перших офіцерських курсах пройшли в двох військово-навчальних закладах Харкова.

Як повідомили в регіональному медіацентрі Міноборони, в двох військових вишах відбулися випуски понад 150 військовослужбовців військової служби за контрактом, які протягом трьох місяців пройшли спеціальний курс перепідготовки за офіцерськими програмами. Випускникам курсів, які мали базову вищу освіту, присвоїли звання «молодший лейтенант» і вручили свідоцтво про отримання відповідного рівня військової підготовки.

Так, близько 120 чоловік успішно завершили навчання в Харківському університеті Повітряних Сил ім. Івана Кожедуба. Заняття проводилися з воїнами, які будуть служити в зенітних ракетних військах, радіотехнічних підрозділах, з'єднаннях протиповітряної оборони Сухопутних військ, а також на посадах інженерно-авіаційного складу в частинах Повітряних Сил, армійської і військово-морської авіації. Більшість з випускників побували в зоні проведення АТО або мають великий досвід служби в якості молодшого командира, тому вони швидко освоїли необхідні знання за новими спеціальностями.

«Перший випуск на нових офіцерських курсах показав необхідність продовження роботи у цьому напрямку. Вірю, що з приходом у війська молодших офіцерів харківської військової школи обороноздатність країни значно зміцниться. Бажаю всім викладачам ХУПС і шанованим випускниками доброго здоров'я і службових злетів», - зазначив під час випуску представник командування Повітряних Сил Збройних Сил України генерал-майор Петро Скоренький.

Також погони молодшого лейтенанта і свідоцтва про отримання рівня військової підготовки за спеціальностями «бронетанкова техніка» і «радіаційна, хімічний та біологічний захист військ» отримали близько 30 воїнів у Гвардійському факультеті військової підготовки ім. Верховної Ради Національного технічного університету «Харківський політехнічний інститут».

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини