У черзі на отримання житла у модульних будиночках стоїть понад тисячу переселенців
28 листопада 2014 13:42 Місто
У черзі на отримання житла у модульних будиночках стоїть понад тисячу переселенців Більше 1 тис. вимушених переселенців з Донецької та Луганської областей стоять у списку на поселення в селище з модульних будиночків, що будується в Харкові.

Про це сьогодні, 28 листопада, в інтерв'ю журналу «Кореспондент» повідомила заступник Харківського міського голови з питань охорони здоров'я та соціального захисту населення Світлана Горбунова-Рубан.


Вона зазначила, що перші три сертифікати на поселення в модульні будиночки отримали сім'ї з дітьми-інвалідами. Так, перший сертифікат дали сім'ї, в якій троє дітей і один з них інвалід, другий сертифікат - сім'ї, де виховується двоє дітей, один з яких також інвалід. Третій сертифікат вручили жінці, яка вже в Харкові народила дитину, але з вродженою патологією. Дитині в першу добу життя була зроблена операція, а матері була надана всебічна підтримка.

Світлана Горбунова-Рубан підкреслила, що при поселенні в модульні будиночки і надалі перевага буде віддаватися людям за їхнім соціальним статусом. «Якщо раніше дзвінків від охочих оселитися в модулях було дуже багато, то зараз бажаючих стало менше. Є список, в якому відразу ж визначаються сім'ї, які претендують на отримання житла. У ньому є сім'ї з 11-ти осіб, сім'ї, в яких п'ятеро дітей, сім'ї з чотирьох осіб і дитиною-інвалідом. В першу чергу ми будемо селити багатодітні сім'ї, дітей-інвалідів, одиноких матерів», - зазначила заступник міського голови.

Нагадаємо, що проект з надання тимчасового житла жителям Донецької та Луганської областей в зимовий період реалізується на кошти, виділені урядом Німеччини Німецькому товариству міжнародного співробітництва (GIZ). Всього селище розраховане на 488 чоловік, у ньому буде розміщено 36 модулів для проживання сімей. Перші три сім'ї переселенців з Донбасу отримали сертифікати на проживання 14 жовтня під час візиту до Харкова федерального міністра економічного співробітництва та розвитку Німеччини Герда Мюллера.

Як повідомила Світлана Горбунова-Рубан, представники німецької сторони, оглянувши споруджувані селища для переселенців у трьох містах України (Харків, Дніпропетровськ і Запоріжжя), зазначили, що в Харкові роботи йдуть найбільш ефективно.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини