У частині Холодногірського району введено карантин через сказ кота
13 березня 2019 17:39 Оперативна інформація
У частині Холодногірського району введено карантин через сказ кота Сказ виявлено у кошеняти, який був придбаний в одному з міні-розплідників Харкова.

Як повідомили сьогодні, 13 березня, в Управлінні безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини в м.Харкові Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області, жителька Слобідського району напередодні свята 8 Березня придбала 2-місячне кошеня у приватному розпліднику по вул. Терехівській. Наступного дня у тварини з'явилися ознаки захворювання, і власники звернулися до ветклініки. Через день кошеня померло, а проведені лабораторні дослідження підтвердили у нього сказ.

Фахівці служби обстежили міні-розплідник, де було куплене кошеня, і прищепили від сказу всіх тварин, які там утримуються. Також під наглядом медиків перебувають люди, які контактували з хворою твариною.

Згідно з рішенням Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Харківській міській раді, з 13 березня встановлені карантинні обмеження в частині Холодногірського району, обмеженій вул. Нижньою Гіївською, вул. Озерянською, вул. Волонтерською, вул. Підлісною і пров. Костромським, і проводяться заходи з метою ліквідації вогнища сказу.

Також представники Управління безпеки харчових продуктів і ветеринарної медицини в м.Харкові звертаються до жителів міста, які за останні два місяці придбали кошенят в розпліднику по вул. Терехівській, терміново надати своїх вихованців ветеринарному лікарю для профілактичного огляду.

Зазначимо, згідно зі статистикою держорганів, у 2018 році в Харкові було зафіксовано чотири випадки сказу котів, у 2017 році було шість хворих тварин, в тому числі один кажан.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини