У частині Холодногірського району введений карантин (доповнено)
15 серпня 2016 16:25 Суспільство
У частині Холодногірського району введений карантин (доповнено) У домашнього кота в Холодногірському районі виявлено сказ.

Про це повідомили у відділі безпеки харчових продуктів і ветеринарії управління Держпродспоживслужби в місті Харкові.

Господарі шестирічного безпородного кота - пенсіонери.

Згідно з наказом в.о. начальника управління Держпродспоживслужби в місті Харкові, був оголошений карантин на території Холодногірського району, обмеженій вулицями Волонтерською, Терехівською, Афанасьєвською і провулками Сурикова та Чередниченківським, де з 11 серпня проводиться подворова вакцинація тварин проти сказу.

Як повідомила заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан, господарі кота зараз знаходяться під наглядом медиків.

«Кіт зник на три дні і прийшов додому покусаний, пошарпаний. Господарі - пенсіонери - вирішили надати йому допомогу, але він їх подряпав, покусав, не їв, не пив, хоча і не виявляв яскравих ознак хвороби, наприклад, боязні води. Наступного дня кіт помер, і господарі звернулися до фахівців, які підтвердили у нього сказ. Зараз господарям призначено профілактичне лікування, поки що ніяких ознак хвороби у них немає», - зазначила Світлана Горбунова-Рубан.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини