Цього року в Харкові не зареєстрували жодного випадку сказу
13 червня 2014 15:53
Цього року в Харкові не зареєстрували жодного випадку сказу З початку 2014 року в Харкові не зареєстрували жодного випадку сказу серед тварин. Про це сьогодні, 13 червня, повідомили в Департаменті житлового господарства.

За інформацією департаменту, у 2011 році лабораторно було підтверджено дев'ять випадків захворювання тварин на сказ. Як повідомила начальник відділу Департаменту житлового господарства Вікторія Богатир, міська влада робить все можливе, щоб уникнути таких випадків. Так, в останні роки йде активна робота з вакцинації тварин як в районах багатоповерхових будинків, так і в приватному секторі.

У районах багатоповерхової забудови щеплення тваринам робили з 10 березня по 11 квітня. За цей час було вакциновано 4,9 тис. тварин.

З 13 травня поточного року планова вакцинація домашніх тварин проти сказу проводилася в приватному секторі. На сьогоднішній день прищеплено 2,3 тис. тварин.

У департаменті зазначили, що через затримку платежів Державним казначейством України повністю забезпечити вакцинами всі райони міста не вдалося. Після надходження коштів вакцинація на території приватного сектора продовжиться.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини