Цього року продовжать ремонтувати Клочківську, Блюхера, Жовтневої революції
27 січня 2015 14:09 Економіка
Цього року продовжать ремонтувати Клочківську, Блюхера, Жовтневої революції Низку доріг планують відремонтувати у Харькові в 2015 році.

Про це сьогодні, 27 січня, у прес-центрі Харківської міської ради повідомив директор Департаменту будівництва і дорожнього господарства Володимир Чумаков.

За його словами, перш за все буде відремонтована вул. Клочківська. Торік дорожники поклали нижній шар асфальту на ділянці від центру до вул. Отакара Яроша, цього року продовжать укладати нижній шар асфальту до окружної дороги. Крім того, на ділянці від центру до вул. Отакара Яроша цього року укладуть верхній шар асфальту, такі ж роботи виконають на вул. Халтуріна.

Директор департаменту також повідомив, що цього року дорожники продовжать реконструкцію транспортного вузла в районі ст. м. «Героїв Праці», ремонт доріг по вул. Блюхера та вул. Жовтневої революції, також у планах - ремонт Новоїванівського моста, продовження реконструкції шляхопроводу на пр. Московському.

Як зазначив Володимир Чумаков, при достатньому фінансуванні планується продовжити реконструкцію самого пр. Московського і пр. Маршала Жукова. Однак масштабної реконструкції на Московському проспекті очікувати не варто, оскільки шляховики не розраховують отримати велику кількість коштів, що дозволило б розширити проспект за один сезон.

Також в планах департаменту продовження ремонту внутрішньоквартальних доріг. Як зазначив Володимир Чумаков, попередньо планується виконати капітальний ремонт п'яти доріг у кожному районі міста. Також заплановано виконати поточний ремонт п'яти внутрішньоквартальних доріг в кожному районі. Перевага віддаватиметься ремонту доріг, де розташовані багатоповерхові будинки. Список таких доріг узгоджується з адміністраціями районів.

За словами директора Департаменту будівництва і дорожнього господарства, всього в 2015 році на капітальний ремонт вулично-дорожньої мережі міста та інших штучних споруд з міського бюджету буде виділено 95 млн грн, на капремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів - 30 млн грн, на поточний ремонт доріг буде направлено 35 млн грн, поточний ремонт внутрішньоквартальних доріг і тротуарів - 3 млн грн. На утримання вулично-дорожньої мережі міста та штучних споруд передбачено 86 млн грн, на поточний ремонт мостів і шляхопроводів - 1 млн грн, на утримання, поточний та капітальний ремонт об'єктів зливової каналізації - 20 млн грн. За словами Володимира Чумакова, ці суми на наступній сесії можуть бути переглянуті і, якщо це буде можливо, збільшені.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини