Цього року «Харківміськліфт» відремонтує понад 100 ліфтів
12 березня 2015 14:43 ЖКГ
Цього року «Харківміськліфт» відремонтує понад 100 ліфтів КСП «Харківміськліфт» планує в 2015 році виконати поточний ремонт 103 ліфтів, а 16 ліфтових кабін капітально відремонтувати.

Про це сьогодні, 12 березня, повідомив журналістам заступник головного інженера КСП «Харківміськліфт» Михайло Адаменко. За його словами, також у планах підприємства заміна двох ліфтових кабін.

«На сьогоднішній день ліфти мають великий фізичний знос, близько 65% ліфтів служать більше 25 років. Їм усім потрібен капітальний ремонт, модернізація, поточні ремонти. Цього року ми плануємо виконати поточний ремонт 103 ліфтів на суму близько 4 млн грн», - зазначив заступник головного інженера.

За його словами, всього в будинках міської комунальної власності - близько 6 тис. 700 ліфтів. З них «Харківміськліфт» обслуговує 2 тис. 800 ліфтів у будинках різної поверховості (від 5 до 16 зупинок) в Орджонікідзевському, Київському та Дзержинському районах. Решту ліфтів обслуговують підрядні організації, які знаходяться на прямих договорах з КП «Жилкомсервіс».

Як повідомив Михайло Адаменко, щодня на підприємство від городян надходить близько 60 заявок на ремонт ліфтів, які виконуються в найкоротші терміни (робочі намагаються усунути несправність за 2-3 години). Найчастіше скарги стосуються позапланової зупинки ліфта.

За словами заступника головного інженера, ремонтом ліфтів на підприємстві займаються 120 робітників. На лінії працюють аварійна, технічна та інженерна служби. Майстри, начальники ділянок, інженери та інші фахівці щодня проводять контроль виконаних робіт. У КСП ведуть журнали погодинного планування та техобслуговування, які зберігаються в машинному відділенні ліфта весь термін його роботи. Кожен робітник після виконання ремонту фіксує в журналі його обсяг, результат огляду, вказує своє прізвище, дату і ставить підпис.

Технічне обслуговування ліфтів, відповідно до норм законодавства, виконується щомісяця, незалежно від того, сталася НП чи ні. Кожен місяць механік перевіряє роботу ліфта, оглядає його, при необхідності ремонтує. Контролює якість виконаних робіт Департамент житлового господарства й Департамент контролю.

Зазначимо, що минулого року робітники «Харківміськліфт» капітально відремонтували 42 ліфти, провели поточний ремонт 103 ліфтів, замінили 130 систем диспетчеризації, 41 електрощитову.

Телефон ліфтової аварійної служби КСП «Харківміськліфт»: 725-25-25.

Телефон диспетчера, що веде внутрішньобудинкові електромережі: 725-23-23.

По ремонту домофонів можна звертатися за тел.: 725-26-00.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини