Тирана - новий побратим Харкова
23 серпня 2017 13:46 Міжнародне співробітництво
Тирана - новий побратим Харкова Договір про побратимські зв'язки зі столицею Албанії, а також договір міжмуніципального співробітництва з Любліном (Польща) підписано під час урочистостей до Дня міста.

23 серпня набув чинності Договір про встановлення партнерських відносин Харкова і Тирани (Албанія). Харківський міський голова Геннадій Кернес і віце-мер албанської столиці Абаз Хадо підписали документ під час урочистого прийому іноземних і українських делегацій до Дня визволення Харкова та Дня міста.

Угода передбачає обмін делегаціями та досвідом в сфері місцевого самоврядування, контакти малого і середнього бізнесу двох міст, студентські та культурні зв'язки. Тирана стала 31 містом-побратимом Харкова.

«Сьогодні наша команда використовує геополітичні можливості і шукає кращі приклади муніципального управління в усіх країнах світу, наслідуючи цей досвід. Столиця Албанії - потенційний партнер в туристичній, курортній сфері, постсоціалістичні процеси в наших країнах, думаю, ставлять схожі завдання перед самоврядуванням», - сказав Геннадій Кернес під час зустрічі.

Також в День міста був затверджений Протокол про наміри між Харковом і Любліном. Віце-президент міста Артур Шимчук передав привітання польської сторони і висловив надію на успішну реалізацію планів протоколу. Йдеться, перш за все, про молодіжну політику, міста вже готують спільний проект підтримки культурної спадщини та студентських стартапів.

«Це ще один крок у давній і результативній дружбі з Польщею, яка є нашим найстаршим і надійним європейським партнером. Сердечно дякую усім гостям за висловлену повагу на адресу Харкова і харків'ян. Ми раді приймати вас, з усією привітністю і щирістю», - зазначив, підбиваючи підсумки прийому, міський голова.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини