«Тепломережі» ліквідовують наслідки негоди та готуються до опалювального сезону
06 серпня 2022 14:51 ЖКГ
«Тепломережі» ліквідовують наслідки негоди та готуються до опалювального сезону Співробітники КП «Харківські теплові мережі» продовжують інтенсивно готуватися до нового опалювального сезону.

Як повідомили на підприємстві, сьогоднішній день на ХТМ почали з ліквідації наслідків вчорашньої зливи. У результаті надмірних опадів були затоплені теплові камери, канали для прокладки теплотрас, де ведуться роботи, а також підвали будинків. Дощову воду оперативно відкачали.

В ХТМ підкреслили, що, попри негоду та обстріли, роботи ведуться за графіком. Зокрема, на одній з котелень Північної Салтівки вже встановили нове теплообмінне обладнання.

«Головний акцент у підготовці до опалювального сезону робиться на мінімізації дефектів на теплотрасах, які призводять до втрати підготовленої води, тому кожен ранок починається з обходів теплових районів і перевірки стану магістралей. Сигналом до негайного пошуку проблеми стає збільшення витрат води. Днями лише за кілька годин співробітники КП «Харківські теплові мережі» ліквідували дефекти після гідровипробувань і оперативно привели до норми обсяг підживлення системи», - зазначили на підприємстві.

Крім того, ХТМ прискорили монтаж та підключення пересувних котельних установок. Одночасно ведуться роботи з відновлення пошкоджених обстрілами надземних теплотрас, а також планове перекладання і реконструкція теплових камер із трубами великих діаметрів. На котельнях Північної Салтівки та П‘ятихаток відновлюють обладнання та закривають контури приміщень сендвіч-панелями для ефективнішого енергозбереження. Також триває заміна конвекційних частин великих котлів та реконструкція котельних за проєктами Світового банку.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини