Світлана Горбунова-Рубан прокоментувала трагічний випадок у пологовому будинку №2
15 квітня 2021 17:53 Медицина
Світлана Горбунова-Рубан прокоментувала трагічний випадок у пологовому будинку №2 Заступник Харківського міського голови Світлана Горбунова-Рубан сьогодні, 15 квітня, прокоментувала смерть породіль у пологовому будинку №2, хворих на коронавірус.

Світлана Горбунова-Рубан повідомила, що 5 квітня у пологовому будинку померли дві жінки через легеневу недостатність. Обом жінкам зробили кесарів розтин, тому що, коли у матері починаються проблеми з диханням, хвороба розвивається у дитини. Обидві народили здорових дівчаток.

За її словами, спочатку до пологового будинку почала лікування 31-річна жінка. Майже місяць їй надавали всю необхідну допомогу, і вона народила дитину вагою 3,4 кг, але стан жінки залишався важким.

«Це були її другі пологи. На жаль, стан матері весь час було важкий - до операції і після. Були періоди панічних атак, іноді їй ставало трохи легше. Незважаючи на те, що було вжито всіх необхідних заходів для лікування, проводилися консультації, консиліуми лікарів, вона померла 5 квітня у 00:23», - повідомила віцемер.

25-річна жінка, для якої це були перші пологи, померла 5 квітня о 18:25. Вона перебувала в пологовому будинку з 26 березня. Вона теж народила здорову дитину вагою 2,7 кг.

«За весь карантин у нас два таких трагічних випадки. Були вагітні жінки у важкому стані, які хворіли на COVID-19. Всі проблеми вдавалося вирішити, їх виписували додому, і вони потім народжували здорових дітей. У лікарнях, в яких лікуються дорослі з COVID-19, у лікарів немає стільки часу спілкуватися з родичами, тому що лікарні завжди переповнені, але у пологовому будинку, в такому випадку, лікарі були поруч», - зазначила віцемер.

За її словами, всього у пологовому будинку №2 створено 110 місць для вагітних і жінок з гінекологічними хворобами, у яких COVID-19. Там є можливість надавати допомогу жінкам в окремих боксах. Медичного персоналу завжди вистачало, тому що за весь час пандемії було зайнято максимум 40 місць. Зараз у пологовому будинку - 36 вагітних і породіль із коронавірусом, п'ятеро знаходяться на кисневій підтримці, одна жінка - на апараті ШВЛ.

Як повідомила заступник міського голови, всього з початку пандемії в місті Харкові зареєстровано 79 тис. 738 випадків COVID-19, зокрема у 1 734 медпрацівників, 3 730 дітей. 63 тис. 399 осіб одужали, 1 112 - померли, в тому числі 17 медпрацівників. Під медичним спостереженням зараз знаходяться 15 тис. 227 осіб. 

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини