Суд у справі проти Геннадія Кернеса в Полтаві перенесений на 3 липня
28 травня 2015 17:14 Офіційно
Суд у справі проти Геннадія Кернеса в Полтаві перенесений на 3 липня Засідання суду у справі проти Харківського міського голови Геннадія Кернеса перенесено на 3 липня.

За підсумками попереднього слухання 28 травня суд Київського району Полтави задовольнив клопотання захисту про можливість повного ознайомлення з матеріалами справи, яку Геннадій Кернес вважає політичною помстою і спробою дискредитувати його напередодні виборів.

«Це справа сфальсифікована в стінах МВС з приходом туди Арсена Авакова. Слідство велося з численними порушеннями закону, тому захист використовує всі можливості довести, що злочину не було», - заявив Геннадій Кернес.

За словами представників захисту, рішення судді справедливе і дає можливість адвокатам вибудувати стратегію захисту.

Нагадаємо, що слідчі Генпрокуратури 2 березня 2015 року оголосили про завершення досудового розслідування про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 146 (незаконне позбавлення волі або викрадення людини), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 2 ст. 127 (катування), ч.ч. 2, 3 ст. 27, ч. 1 ст. 129 (погроза вбивством) КК України. 26 березня Генпрокуратура передала в суд обвинувальний акт у кримінальному провадженні щодо Геннадія Кернеса і двох його охоронців.

Попереднє засідання суду, призначене на 18 травня, було перенесено у зв'язку із загрозою життю Геннадія Кернеса.

28 квітня 2014 року було здійснено замах на життя Харківського міського голови. Геннадій Кернес отримав вогнепальне поранення в спину в районі Бєлгородського шосе. Після цього було порушено кримінальну справу за статтею «замах на вбивство», яка досі не розслідувана.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини