Студенти інституту банківської справи зібрали на благодійному аукціоні понад 90 тисяч гривень
25 грудня 2014 15:41 Суспільство
Студенти інституту банківської справи зібрали на благодійному аукціоні понад 90 тисяч гривень На благодійному IX Аукціоні надій «Рухаюся-живу!», Який пройшов 24 грудня в Харківському інституті банківської справи, виручили 91 тис. 500 грн.

На торгах було продано 34 лоти, серед яких - срібна монета «Лісова пісня» від голови НБУ Валерія Гонтарєва, лялька-маґодза «Коник» від київської майстрині Інни Івасюк, вироби, виконані технікою мокрого валяння, від Ольги Пінчак, лялька-мотанка від майстрині з Черкас Лариси Теліженко, зроблена з матеріалів, привезених з зони АТО.

Як повідомили організатори аукціону, найдорожчим проданим лотом стала ікона Святого Іоанна Хрестителя з іконографічного зборів глави Української греко-католицької церкви Блаженнішого Патріарха Святослава, яку придбали за 8 тис. 600 грн. Також до трійки найдорожчих лотів увійшла картина Петра Гуменюка «Вечірній розмова» - 5 тис. 600 грн і картина-батик «Квітуча Україна» від учнів Харківського навчально-виховного комплексу для дітей з вадами слуху - 5 тис. 500 грн.

Крім того, на заході пройшла безпрограшна лотерея. Вартість квитка становила 200 грн. Кожен покупець лотереї міг виграти один із сорока подарунків, серед яких були новорічні прикраси, солодощі, картини.

Нагадаємо, що мета IX Аукціону надій «Рухаюся-живу!» - збір коштів для придбання динамічних параподіум для реабілітації хворих в Українському науково-дослідному інституті протезування, протезобудування та відновлення працездатності, серед яких - поранені в зоні АТО українські військовослужбовці. Інститут займається комплексною реабілітацією інвалідів з патологією опорно-рухового апарату з усіх областей України. Організатори аукціону планують закупити лінійку з чотирьох параподіум. Один пристрій коштує 70-80 тис. грн.

Організатори аукціону зазначають, що студентська акція привернула увагу до проблеми людей з особливими потребами, і вже сьогодні є підприємці, які готові допомогти грошима, щоб реалізувати мету аукціону, та й студенти продовжать збір коштів. До кінця навчального року в соціальних мережах триватиме благодійний флеш-моб «Move good». Суть флеш-мобу - привернути якомога більшу кількість людей до збору коштів. Правила флеш-мобу передбачають зйомку короткого відео танцю або руху вільної форми, передача естафети іншим і перерахування грошей на благодійний рахунок акції. За словами організаторів, проект не тільки збирає гроші, але й популяризує активний спосіб життя.

Зазначимо, заснований в 2006 році благодійний проект «Аукціон надій» - дворазовий переможець національного конкурсу «Благодійна Україна» - є однією з наймасштабніших молодіжних благодійних акцій в Україні. За 8 років було зібрано майже 2 млн грн та здійснено вісім вагомих добрих справ. Зокрема, за виручені на аукціоні кошти був обладнаний реабілітаційний кабінет у Харківському обласному спеціальному загальноосвітньому навчально-виховному закладі для дітей з вадами слуху.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Теги:
Друкувати
Останні новини