Сьогодні стартувала основна сесія ЗНО
24 квітня 2015 10:39 Освіта
Сьогодні стартувала основна сесія ЗНО Перший тест зовнішнього незалежного оцінювання знань 2015 року здають абітурієнти сьогодні, 24 квітня.

Випускники шкіл складають тест з української мови та літератури. Це обов'язковий тест, який повинні здавати всі вступники до вишів і результати якого з нинішнього року зараховуються в школах як результати державної підсумкової атестації.

Зазначимо, всього в 2015 році харківські школи закінчать 6,3 тис. одинадцятикласників, для участі в ЗНО в Харківській області зареєструвалося 18,5 тис. чоловік.

В якості пунктів тестування у Харкові задіяні 18 міських шкіл, інші пункти розміщуються у вишах міста. Для проведення тестування залучені педагогічні працівники навчальних закладів. Торік у ЗНО взяли участь 1230 вчителів.

Цього року в системі ЗНО з'явилася низка нововведень. Серед них - додаткові бали за особливі досягнення і успішне закінчення підготовчих курсів вишів на природничо-математичні та інженерно-технічні спеціальності, які будуть додаватися до конкурсного бала. Особливими досягненням є призові місця на всеукраїнських учнівських олімпіадах та всеукраїнських конкурсах науково-дослідницьких робіт Малої академії наук. Також випускники, нагороджені золотою або срібною медаллю, матимуть право на першочергове зарахування до вишу при рівності балів абітурієнтів, якщо це право визначено в правилах прийому конкретного вищого навчального закладу.

Нагадаємо, цього року абітурієнти надають сертифікати про здачу ЗНО тільки за 2015 рік. Кожен учасник тестування має право складати тести не більше ніж по 4-м навчальним предметам з 12. Тести з іноземних мов будуть проходити в різні дні. Тестування з української мови та літератури і математики буде двох рівнів складності: базового та поглибленого. Основна сесія ЗНО починається 24 квітня тестом з української мови та літератури і завершиться 26 червня тестом з хімії. Прийом заяв і документів до вищих навчальних закладів пройде з 10 липня до 1 серпня.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини