Сергій Тігіпко подякував Харкову за прийом Євро-2012
06 липня 2012 16:26
Сергій Тігіпко подякував Харкову за прийом Євро-2012 Віце-прем'єр-міністр  - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко висловив подяку харків'янам, керівництву міста й області за підготовку і проведення Чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Відповідну заяву віце-прем'єр-міністр зробив сьогодні, 6 липня, на прес-конференції в рамках офіційного візиту в Харківську область.
 
За словами Сергія Тігіпка, витрати на підготовку і проведення Євро-2012 в Україні становили близько 40 млрд грн, у тому числі досить великий обсяг коштів виділено на будівництво доріг.
 
«Потрібно чітко розуміти, що будівництво до чемпіонату Європи вже дало свій економічний ефект. Що може бути краще під час кризи? Цемент - український, метал - український, робочі руки - теж українські. За ці чотири роки, у кожен - по-різному, але економічний ефект був хороший. Крім того, дуже добре, що ми гідно показали себе перед усім світом», - зазначив віце-прем'єр.
 
Сергій Тігіпко нагадав, що понад два роки тому гостро стояло питання про перенесення Євро-2012 з України.
 
«Я дякую всім харків'янам, усіх адміністраторам Харківщини за те, що вболівальники виїхали з вашого міста задоволеними. Ці люди не знали України. Часто те, що вони читали на своїх сайтах про нашу країну, зовсім не відповідало дійсності. У чому нас тільки не звинувачували - складалося враження, що не про нашу країну йшла мова. Але ми показали іноземцям, що ми є. Безумовно, плюсів виявилося набагато більше, ніж мінусів», - підкреслив віце-прем'єр-міністр.
 
Він також висловив упевненість, що туризм - як другий бізнес після будівництва в плані зміцнення економіки - отримає свій розвиток на Харківщині завдяки проведеному тут Євро-2012.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини