Семирічний Лев Бондаренко прочитав лекцію старшокласникам
14 червня 2017 14:27 Освіта
Семирічний Лев Бондаренко прочитав лекцію старшокласникам Триразовий рекордсмен України, «Диво-дитина-2015» Лев Бондаренко сьогодні, 14 червня, прочитав учням гімназії №43 лекцію «Шкала масштабів Всесвіту».

Школяр сам вибрав тему сьогоднішнього уроку. Він розповів старшокласникам про поняття квантової піни, про те, що протони складаються з найдрібніших частинок - кварків, що найбільший в світі кактус - «Каліфорнійський велетень» - в середньому досягає висоти 15 м, а на спині найбільшого динозавра, що колись жив, можна було б побудувати будинок.

«Ще я можу розповісти про швидкості. Мені все це дуже цікаво. Нещодавно напоровся на шкалу масштабів Всесвіту. Тепер я сиджу в ній безвилазно, запам'ятав її і буду розповідати про неї дітям. У табелі у мене були десятки, десятки і дев'ятка з математики. Взагалі-то, я хочу стати кролівником і вирощувати рідкісні види кроликів. Коли я їх побачив, я зрозумів, що вони такі милі. Є, наприклад, такий великий кролик - Бельгійський велетень, він може так задньою лапою дати, що мало не здасться. Ще можу розповісти про кораблі Свободи - це плаваючий корабель-місто », - поділився знаннями Лев.

Улюблений мультфільм у школяра «Йо Кай Вотч», а першу книгу він самостійно почав читати в 2,5 роки.

Мама Льва Ольга Звянцева розповіла, що ще зовсім маленьким син заходив в магазин з книжками, а не з іграшками. Тепер він сам постійно читає енциклопедії, дивиться документальні фільми і розповідає батькам про все, що дізнався. Цього навчального року Лев екстерном пройшов програму 2-го і 3-го класів у своїй школі «Благовіст». За словами мами, половину цього навчального року Лев вивчав програму 2-го класу, а потім - 3-го. Хлопчик ходив не на всі уроки, але обов'язково здавав всі контрольні.

«Серед однолітків він виділяється багажем знань, а так він звичайна дитина - грає в ігри, спілкується з друзями. Зараз йому хочеться більше спілкування, і я рада, що завдяки Департаменту освіти з'явилася можливість зустрічатися з різними школярами, з якими він може поділитися знаннями. Вчора ми були в інтернаті, тут недалеко, і всім дітям дуже сподобалися його розповіді, всі ставили питання, вони спілкувалися. Було здорово», - сказала Ольга Звянцева.

Можливо, Лев ще проведе подібні лекції й в інших школах.

Зазначимо, що в 5 років і 3 місяці Лев Бондаренко встановив свій перший рекорд України - «Найбільша швидкість читання дитиною вголос незнайомого тексту» (141 слів за хвилину); в 5 років і 9 місяців посів перше місце на всеукраїнській премії «Диво-дитина», в 5 років і 11 місяців став лауреатом в номінації «Ерудит року» на національній премії «Дитина року», в 6 років і 4 місяці встановив другий рекорд України в номінації - «Максимальна кількість відтворених напам'ять назв столиць країн світу» (207 столиць). А в 6,5 роки він встановив третій рекорд України - «Відтворення напам'ять найбільшої кількості наукових назв живих істот відповідно до зображень» (310 назв).

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини