Рятувальники провели навчання у ТРЦ «Нікольський»
10 червня 2021 12:13 Суспільство
Рятувальники провели навчання у ТРЦ «Нікольський»
Спільні тактико-спеціальні навчання пройшли сьогодні, 10 червня, у торговельно-розважальному центрі «Нікольський».

Як повідомили в Головному управлінні ДСНС України в Харківській області, навчання були проведені з метою відпрацювання з персоналом ТРЦ проведення евакуації відвідувачів у разі виникнення пожежі, взаємодії співробітників ТРЦ і особового складу пожежно-рятувальних підрозділів, гасіння пожежі, ліквідації вибухових пристроїв і дій при виявленні шкідливих речовин в повітрі.

В рамках навчань були відпрацьовані три епізоди з ліквідації різних можливих надзвичайних ситуацій.

За легендою першого епізоду, в результаті короткого замикання електрообладнання виникла пожежа в кінотеатрі. Підрозділи ДСНС і адміністрація торгового центру відпрацювали дії з евакуації і порятунку відвідувачів закладу, гасіння пожежі та захисту суміжних приміщень кінотеатру. Також в цих навчаннях були залучені представники Національної поліції України та екстреної медичної допомоги.

Другий епізод був пов'язаний з ліквідацією надзвичайної ситуації з наявністю в повітрі шкідливих і отруйних речовин. На місці події працювала група радіаційної та хіміко-біологічного захисту аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУ ДСНС. За легендою, хіміки знайшли і вилучили розбиту колбу, а також провели дегазацію приміщення.

В рамках третього епізоду піротехніки провели обшук на предмет виявлення вибухових пристроїв і за допомогою робототехнического комплексу на дистанційному управлінні знешкодили вибухівку.

Як повідомив заступник начальника Головного управління ДСНС України в Харківській області Анатолій Торяник, навчання пройшли успішно.

«Сьогодні всі оперативні служби показали, що мають навички реагування на ситуації, пов'язані з порятунком людей, наданням їм допомоги, ліквідацією наслідків всіляких аварій та подій в великих торгових закладах», - зазначив Анатолій Торяник.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини