Рудольф Джуліані: Чистота в місті і його безпека тісно пов'язані
20 листопада 2017 15:14 Місто
Рудольф Джуліані: Чистота в місті і його безпека тісно пов'язані Радник Президента США Дональда Трампа, колишній мер Нью-Йорка Рудольф Джуліані сьогодні, 20 листопада, розповів, чому чистота і лад дуже важливі для дотримання безпеки в місті.

Він зазначив, що злочинність - це один з результатів безладу. Згідно з американською «теорією розбитих вікон», якщо вікно розбите і не засклене, то всі, хто проходить повз, вирішують, що всім байдуже і ніхто ні за що не відповідає. Так незабаром будуть розбиті й інші вікна, і відчуття безкарності розповсюдиться на всю вулицю. За його словами, у Нью-Йорку довгий час боролися з графіті - написами, які з'являлися по всьому місту і в метро. Вдалося вирішити проблему тільки тоді, коли їх почали відразу ж змивати. Так у людей виникло почуття відповідальності за своє місто і лад у ньому.

Рудольф Джуліані зазначив, що міській владі Харкова вдалося забезпечити лад, і цей досвід як колишній мер він би перейняв для своєї роботи.

«Є брудні міста, де люди пригнічені. Я подивися на Харків і назвав його дуже чистим містом, бо у порівнянні з іншими українськими містами, містами США і навіть Європи це дуже чисте і гарне місто, і я бачу, що людям воно подобається. Можете мені вірити чи ні, але це дуже важливо. І ще потрібен час, щоб люди полюбили мера. Саме тому децентралізація влади має таке велике значення. Мер, якого люблять, може домогтися гарних результатів, ніж мер, який далекий від народу», - сказав Рудольф Джуліані.

За його словами, велике враження на нього справила архітектура Харкова  - храми, великі бульвари, площа Свободи, Центральний парк культури і відпочинку імені Горького.

«Мені дуже цікаво було побачити це колесо огляду, бо ми хочемо на Статен-Айленді встановити таке, щоб був огляд Нью-Йорка. Коли ви припливатимете на кораблі до Нью-Йорка, ви зможете його побачити. Мені було цікаво, як воно працює. Я порівняв би його з колесом у Парижі», - сказав Рудольф Джуліані.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини