Роботу харківського притулку для тварин тепер контролює громадська рада
07 листопада 2014 17:51 Екологія
Роботу харківського притулку для тварин тепер контролює громадська рада Координаційна рада при КП «Центр поводження з тваринами» сьогодні, 7 листопада, почала свою роботу.
Як повідомив на першому засіданні директор Департаменту житлового господарства Роман Нехорошков, мета створення ради - не тільки підвищити ефективність роботи притулку, а й організувати громадський контроль за діяльністю підприємства. 

Директор центру Юлія Шаповалова зазначила, що оскільки дія договору з англійською зоозахисною організацією «Naturewatch Foundation» була припинена, Департамент житлового господарства ініціював створення координаційної ради для подальшого надання притулку всебічної професійної допомоги. До її складу увійшли кінологи, фахівці ветеринарної медицини, медики-епізоотологи, юристи, представники ЗМІ, депутати Харківської міської ради. Вони займатимуться наданням експертних консультацій, сприятимуть проведенню піар-кампаній і різних благодійних акцій, сприятимуть пошуку нових господарів для тварин. Головою ради обрано керівника Харківського регіонального кінологічного центру службового собаківництва Володимира Киселя. 

Юлія Шаповалова зазначила, що, зокрема, медики-епізоотологи контролюватимуть процес дезінфекції приміщень, а юристи внесуть свої правки в давно підготовлений фахівцями притулку проект змін до Закону України «Про захист тварин від жорстокого поводження». 

«Ми працюємо в сфері поводження з домашніми тваринами з 2010 року. У нашому проекті змін розширене поняття поводження з тваринами, також ми пропонуємо посилити міру покарання за порушення правил утримання домашніх тварин і збільшити штраф за покус тваринами або нанесені ними травми, який зараз становить від 17 до 51 грн. Думаю, до наступного засідання ради юристи ознайомляться з нашим проектом, внесуть свої зауваження і правки, і ми будемо намагатися внести його на розгляд до Верховної Ради», - повідомила Юлія Шаповалова. 

Засідання координаційної ради проходитимуть приблизно раз на місяць. Там же розглядатимуться скарги городян на роботу притулку.

Нагадаємо, що харківський КП «Центр поводження з тваринами» визнаний одним із кращих в Україні. Зараз там працює ветеринарна клініка, оснащена сучасним обладнання, та готель для тварин. На сьогодні у притулку утримується 50 собак і 80 кішок.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.


Друкувати
Останні новини