Понад 200 будинків ЖК, ЖБК та ОСББ отримають фінансову підтримку міста
03 серпня 2021 13:17 ЖКГ
Понад 200 будинків ЖК, ЖБК та ОСББ отримають фінансову підтримку міста Цього року в більш ніж 200 будинках ЖК, ЖБК та ОСББ заплановано виконати ремонтні роботи в рамках міської програми.

Про це сьогодні, 3 серпня, повідомила головний спеціаліст відділу з контролю за діяльністю ЖК, ЖБК та ОСББ Департаменту житлово-комунального господарства Діана Устимчук.

Вона нагадала, що з 2007 року в місті працює програма фінансової підтримки будинків ЖК, ЖБК та ОСББ, згідно з якою роботи в таких будинках проводять на умовах співфінансування: не менше 25% коштів виділяють жителі будинків, решту - бюджет територіальної громади. На даний момент в роботі знаходиться близько 50 об'єктів, зокрема, будинок по пр. Ювілейному, 81, який частково входить до ОСББ (чотири під'їзди), а частково - у ЖК (шість під'їздів).

Як розповів голова правління ОСББ Юрій Іванютенко, зараз у 1-4 під'їздах будинку ремонтують покрівлю. В останній раз її капітальний ремонт виконувався близько 14 років тому. За цей час покрівля прийшла в непридатність і стала протікати. За його словами, на даний момент на даху демонтували старе покриття, замінили старі металеві звіси на оцинковані, які вважаються більш довговічними, і поклали два шари руберойду. Роботи виконуються із застосуванням сучасних технологій.

Раніше в будинку також на умовах співфінансування відремонтували вимощення, цоколь, вхідні групи, встановили нові вікна, виконали ремонт частини під'їздів ОСББ. Також було виконано капітальний ремонт покрівлі в частині будинку, що належить до ЖК. На найближчий час там запланований ремонт шести під'їздів.

Зазначимо, що для участі в програмі фінансової підтримки будинків ЖК, ЖБК та ОСББ необхідно звернутися до Департаменту житлово-комунального господарства. Заявки на 2022 рік прийматимуться з жовтня 2021 року до кінця січня 2022 року.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини