Під час п'ятої черги мобілізації призовуть 825 харків'ян
28 квітня 2015 14:54 Місто
Під час п'ятої черги мобілізації призовуть 825 харків'ян 825 військовозобов'язаних, у тому числі 258 офіцерів, необхідно мобілізувати в Харкові під час п'ятої черги часткової мобілізації.

Про це сьогодні, 28 квітня, під час наради керівників міста з представниками районних військкоматів повідомив заступник військового комісара - начальник організаційно-мобілізаційної роботи Харківської обласної військкомату Юрій Коваль.

Він зазначив, що на сьогоднішній день Указ Президента про мобілізацію виконаний приблизно на 10%. Основними причинами, які гальмують виконання плану, - відмова військовозобов'язаних отримувати повістки, розбіжність їхніх місця проживання та місця реєстрації, неявка після отримання повістки. За словами Юрія Коваля, з початку року відносно тих, хто ухиляється від мобілізації, складено 183 адмінпротоколи.

Краще за інших підприємств виконують план мобілізації ДП «Завод «Електроважмаш» та ПАТ «Турбоатом», відстають з виконанням плану ДП «Південна залізниця», АК «Харківобленерго», заводи «ФЕД» та « Комунар».

Як повідомив заступник Харківського міського голови з питань розвитку та забезпечення життєдіяльності міста Ігор Терехов, місто щотижня контролює хід виконання плану мобілізації.

«Керівники районів постійно взаємодіють з районними військкоматами, працюють з підприємствами, з установами медицини, сприяють проходженню медкомісій військовозобов'язаними. Ми робимо все можливе, щоб Указ Президента був виконаний», - підкреслив Ігор Терехов.

Підписуйтесь на Telegram-канал офіційного сайту Харківської міськради.

Друкувати
Останні новини